Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οικονομική κρίση 2




                                  

                                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ  2   

  Αξιοποιήστε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς Τοπικούς, Eθνικούς  και Ευρωπαϊκούς. Δεν μπορούν κονδύλια που περιλαμβάνονται στα διάφορα προγράμματα να μένουν και να περιμένουν αδιάθετα.
    Η χώρα διαθέτει τεράστια πλεονεκτήματα μεγάλο πλούτο σε πολλά.
Μπορεί να επενδύσει ακόμη περισσότερα στην Ναυτιλία ένα τομέα με εξωστρεφή χαρακτηριστικά που  συμβάλλει θετικά χρόνια στην ελληνική οικονομία. Μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση της στα Βαλκάνια ως  διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων με σταθμούς μεταφόρτωσης και προώθησης σε όλη την Ν.Α. Ευρώπη.
    Τομέας Τουριστικός αναβάθμιση τουριστικού προϊόντος, είναι δυνατόν να αναπτυχθούν πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες π.χ. κρουαζιέρες, διαμονή (ξενοδοχεία), γαστρονομία, τουριστικές εξειδικευμένες υπηρεσίες (ιατρικές, αθλητικές), συνέδρια κ.λ.π. Στον υποτομέα παραθεριστική κατοικία απαιτείται σχεδιασμός χωροταξικός, πολεοδομικός για οργανωμένα οικιστικά σχήματα.
    Παραγωγή  τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων στον Αγροτικό τομέα. Η Ελλάδα διαθέτει έδαφος πλούσιο σε στοιχεία, νερά καθαρά, κλίμα μεσογειακό ήπιο, όπου ευδοκιμούν πλήθος οπωροφόρων δένδρων, λαχανικών, τα οποία δίνουν καρπούς με τοπικά χαρακτηριστικά πλούσιους σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία απαραίτητα, για την καλή διατροφή και την καλή υγεία του οργανισμού.
    Να επαναξιολογήσετε και να επανασχεδιάσετε τον υποτομέα εξόρυξης (ορυκτά- μεταλλεύματα – υδρογονάνθρακες).
    Να αναδείξετε και να προστατέψετε το φυσικό περιβάλλον όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια πράσινων ενεργειακών επενδύσεων.
     Απελευθερώστε περίπου 60 εξήντα επαγγέλματα πραγματικά, ενισχύστε τον ανταγωνισμό και την ευελιξία στην αγορά. Ο παρασιτισμός πρέπει να τελειώνει η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να σταματήσει. Η ανάπτυξη να στηριχθεί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν φυτώριο,   επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, παραγωγής, μεταποίησης σε βάρος της ανάπτυξης παρασιτικών και δήθεν υπηρεσιών που συγκαλύπτουν υποαπασχόληση και ανεργία.
      Αναπτύξτε την Έρευνα, την Καινοτομία, την Σύγχρονη Τεχνολογία προωθήστε άμεσα τη  σύνδεση πανεπιστημίων με τη παραγωγική δραστηριότητα Εντάξτε την υψηλή τεχνολογία σε όλους τους τομείς για να επενδύσουμε σε νέους παραγωγικούς τομείς αιχμής που θα αποτελέσουν το άρμα της νέας ανάπτυξης.  Αλλάξτε συνειδητότητα η πολιτική πρέπει να έχει βάση την ηθική και πυρήνα την αρετή. Μην ξεχνάτε ότι χωρίς αρετή στη ζωή μας ότι φτιάχνουμε είναι κακό και άσχημο με αρετή είναι καλό και όμορφο.
  Μην ξεχνάτε ότι είστε υπηρέτες του Λαού οδηγοί και παιδαγωγοί μπορείτε να  τον οδηγήσετε σε φωτεινές διαδρομές αρκεί να το θελήσετε, οι καιροί δεν περιμένουν. 

         




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου