Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα







                                               ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  
                                             

      Δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης, προϋποθέτει λοιπόν τη συμμετοχή του λαού στη λήψη αποφάσεων για θέματα η προβλήματα της πολιτείας. Τα δημοψηφίσματα είναι μια δημοκρατική διαδικασία όπου δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί η άποψη του πολίτη. Προϋπόθεση βέβαια είναι η ενημέρωση του λαού από τους διοικούντες για να γνωρίζουν οι πολίτες, ώστε να κρίνουν, να αναλάβουν ευθύνη και να αποφασίσουν επί των ερωτημάτων, γιατί εκτός των άλλων Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη, γνώση, αξιοπρέπεια.
     Το μήνυμα στην Ευρώπη πρέπει, να είναι η ενότητα, η σύμπνοια, η συλλογικότητα του λαού και ότι αδήριτη ανάγκη είναι, κάθε σχεδιασμός, μελέτη, πρόταση, της Ε.Ε. και των κρατών μελών, να έχει βάση και μέτρο την ανυπέρβλητη αξία Άνθρωπος, που έχει αναδείξει ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και όχι το χρήμα.  
   Η χρησιμοθηρική αντίληψη, που στηρίζεται στα υλικά αγαθά και όχι η ανθρωπιστική, που στηρίζεται  στα ιδανικά, στις αξίες και στις αρχές Παιδείας, δεν οδηγεί τις κοινωνίες στην πρόοδο, στην ευδαιμονία, αλλά  στην διάσπαση, στην διάλυση, στην φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση.
   Αν θέλουμε να σταματήσει στην Ευρώπη στον Κόσμο όλο, ο κατήφορος, η βία, ο εκπατρισμός ανθρώπων, η διάλυση οικογενειών, ο διαχωρισμός, η καταστροφή, το χάος, ο όλεθρος.
   πρέπει να επαναφέρουμε τις διαχρονικές αξίες Παιδείας, Δημοκρατίας να στοχεύσουμε στο συλλογικό συμφέρον, να πράξουμε με βάση την Αρετή. Ας το συνειδητοποιήσουμε εμείς, ας το αντιληφθούν "οι άρχοντες" στην Ευρώπη πριν είναι αργά.


                                                                                                          



                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου