Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ενότητα




                                                          ΕΝΟΤΗΤΑ


     Πότε οι πολιτικοί θα προτάξουν την ενότητα, τη σύμπνοια, το κοινόν, συλλογικό συμφέρον και όχι το ατομικό, όχι το κομματικό..... πότε θα αντιληφθούν ότι η πολιτική είναι άσκηση θυσίας, προσφοράς και όχι φιλοδοξίας και εγωϊσμού;...................Οι πολίτες πότε θα ανακτήσουμε συλλογικότητα να δουλέψουμε ενωμένοι με αλληλέγγυη, με συναλληλία μακριά από διαχωρισμούς διχασμούς και κομματικές ταυτότητες για το καλό της πόλης, για την ευδαιμονία της πολιτείας και όχι για το καλό της πάρτης μας, του εαυτού μας; 
    Λέει ο Αριστοτέλης....... "ἀναιρουμένου γὰρ τοῦ ὅλου οὐκ ἔσται ποὺς οὐδὲ χείρ, εἰ μὴ ὁμωνύμως, ὥσπερ εἴ τις λέγοι τὴν λιθίνην (διαφθαρεῖσα γὰρ ἔσται τοιαύτη),"....... Εάν καταστραφεί το σώμα σαν σύνολο δεν θα υπάρχει ούτε πόδι, ούτε χέρι, παρά μόνο σαν όνομα, όπως όταν μιλά κανείς για "πέτρινο χέρι" (γιατί ένα νεκρό χέρι θα είναι πράγματι "πέτρινο"). 
   Ας το αντιληφθούμε, ας το συνειδητοποίησουμε, ας αλλάξουμε σκέψεις, συμπεριφορές, πράξεις, με βάση την αρετή, τις αξίες, τα ιδανικά, που γέννησε ο Ελληνικός Πολιτισμός και είναι αυτά που δίνουν φώς στη ζωή...... διαφορετικά ο δρόμος για το μέλλον θα είναι σκοτεινός.

                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου