Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ομιλία Συνεδρίου



                                     
                                        Ομιλία στο Συνέδριο η Νάξος δια μέσου των Αιώνων
                                        ( Τόπος διεξαγωγής Συνεδρίου Δαμαριώνας Νάξου )


                         

   Σεβασμιότατε  Θεοφιλέστατε……............................................................................
Αγαπητοί σύνεδροι, αγαπητοί συμπολίτες, εκ μέρους της οργανωτικής
επιτροπής του Συνεδρίου σας καλωσορίζω στο Ανδρονίκειο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Δημοτικό σχολείο του Δαμαριώνα τα οποία φόρεσαν τα γιορτινά τους για να σας υποδεχθούν, Ξεκινήσαμε με όραμα και φτάσαμε στο σήμερα με συνεργασία, συλλογικότητα, ενότητα, κοινή προσπάθεια,  του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου, των μελών της επιστημονικής επιτροπής, των μελών της οργανωτικής επιτροπής, του Συλλόγου Δαμαριώνα, των εθελοντών Δαμαριωνίτων.
   Σας καλωσορίζουμε στο Δαμαριώνα  στο χωριό με τα γραφικά σοκάκια, τα όμορφα στεαστά και τις πέντε πλατείες, τόποι συνάθροισης των γειτόνων, στις οποίες η γνώση μεταλαμπαδευόταν, μεταγγιζόταν έτσι οι κάτοικοι του κοινωνούσαν γνώση και οπλίζονταν με ερείσματα, με λογική, με ουσία, νόημα και στόχους. Η γνώση δεν είναι απλά ένα εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου, είναι εργαλείο δύναμης, πολεμάς αγκυλώσεις, προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, τη σύγχυση, το φόβο, το σκοταδισμό.
  Όταν η γνώση κοινωνείται γίνεται μετοχική, ερωτική, καρποφόρα, δημιουργική, έτσι ο πολίτης γίνεται καλός και ο κόσμος όμορφος…Όταν δεν κοινωνείται είναι ανέραστη, μη μετοχική, άκαρπη, στάσιμη, έτσι ο πολίτης γίνεται κακός και ο κόσμος άσχημος.
  Με αφορμή το Συνέδριο, περιμένουμε λοιπόν από σας να μεταγγίσετε, να μεταλαμπαδεύσετε , να κοινωνήσετε γνώση, γιατί λέει ο καθηγητής κ Γιανναράς όταν η γνώση κοινωνείται αληθεύει, γιατί το μέλλον θα είναι σκοτεινό και χρειαζόμαστε φώς μαζί μας και αυτό είναι η γνώση. Άλλωστε αυτό ήταν το όραμα των δημιουργών του Συνεδρίου η Νάξος δια μέσου των Αιώνων του κ. Ιωάννη Προμπονά και του κ Στεφάνου Ψαρρά.
  Τελειώνοντας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του Συνεδρίου και σε όλους όσους δούλεψαν για το Συνέδριο τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής…..τους εθελοντές Δαμαριωνίτες.
  Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.


                                                                                   Γρυλλάκης  Θανάσης
                                                                                   Πολιτικός  Μηχανικός







                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου