Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Αντίσταση- Αφύπνιση





                                         
                                          Αντίσταση-Αφύπνιση


   Ποιός να αντισταθεί που την πλειοψηφία την ενδιαφέρει μόνο η πάρτη της ποιά ψυχή να επαναστατήσει όταν έχει απεμπολήσει αξίες, αρχές, ιδανικά έχει λεηλατηθεί από την απληστία έχει πουληθεί στο χρήμα, έχει αλλοτριωθεί από τη διαφθορά, διαβάζοντας την ιστορία στο Βυζάντιο τα ίδια συνέβαιναν και έτσι έμεινε η «κερκόπορτα ανοικτή».
    Ενότητα συλλογικότητα ανύπαρκτες, επικρατούσε  η άμετρη φιλοδοξία, η διχόνοια,
η αλαζονεία, ....Την περίοδο του 1821 αντί όλοι να μάχονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία.... καταλήξαμε σε διχασμό και οδηγηθήκαμε σε δύο εμφυλίους  γιατί το πρόβλημα ήταν ποιοι ; ποια ομάδα;  θα είχε τη διαχείριση του χρήματος των αγγλικών δανείων και την άσκηση της εξουσίας  και θα πεί κάποιος τότε δεν ξέραμε δεν είχαμε ακόμη κράτος συγκροτημένο.
     Το 17-22; Τι συνέβη; τα ίδια συνέβαιναν προτεραιότητα είχαν η πάρτη, οι θέσεις, το βόλεμα, η άμετρη φιλοδοξία για εξουσία, η απληστία, ο πλουτισμός, η εγωπάθεια, ο  μεγαλοϊδεατισμός δεν θέλαμε να κατανοήσουμε το Ευρωπαϊκό περιβάλλον, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των δυνατών, αποτέλεσμα διχασμός εμφύλιος ....και οι συνέπειες τραγικές για τη χώρα.
    Την περίοδο 46-49 όλοι προσπαθούσαν να επουλώσουν πληγές εμείς πάλι τα ίδια…… εξουσιολαγνεία, ατελείωτη φιλοδοξία για κατάκτηση εξουσίας, μισαλλοδοξία…. κατάληξη στο διχασμό στον εμφύλιο όπου βέβαια κανείς δεν σε βοηθά και εσύ δεν μπορείς χωρίς ενότητα να διεκδικήσεις να παλέψεις για το καλό της χώρας σου,  αποτέλεσμα η καταστροφή, γιατί; Γιατί αυτές οι συμπεριφορές από που τις διδαχθήκαμε, σε ποια σχολεία τις μάθαμε; από ποια κείμενα της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας ή μήπως από τα κείμενα του Ευαγγελίου; αν μιλήσουμε και από θρησκευτικής πλευράς.
    Σήμερα και πάλι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε διάλυση, σε αποσύνθεση έχουμε ξεχάσει την έννοια του κοινωνώ, έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας….. κοινωνώ σημαίνει συμμετοχή, αλληλεγγύη, συναλληλία, ενότητα, σημαίνει (σεβασμό, ευθύνη, μέτρο).....=αξίες, σημαίνει (ισότητα, διαφάνεια. δικαιοσύνη).....=αρχές, σημαίνει (ελευθερία, ειρήνη).....=ιδανικά ποιός πιστεύει ποιός βιώνει ποιός εφαρμόζει;  Εάν δεν αλλάξουμε, εάν δεν αφυπνιστούμε ο κατήφορος θα συνεχίζεται και το μέλλον της χώρας θα γίνεται σκοτεινό δίχως  αύριο και χωρίς φώς.

                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου