Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μεταστροφή αντιλήψεων




                                                 

                                                     Μεταστροφή  αντιλήψεων


    Οι ανθρώπινες σχέσεις, τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά έχουν πληγεί από την αλλοτρίωση. Στη σκέψη κυριαρχεί ο ανορθολογισμός, σαν πολίτες σταματήσαμε να αναζητάμε το αληθινό, το ηθικό, το ωραίο. Απαιτείται για τη μεταστροφή των αντιλήψεων, αυτογνωσία και ελεύθερη βούληση. Η βάση γι αυτά είναι, πρώτον η γνώση που μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που μας απειλούν από όπου και αν προέρχονται και δεύτερον η ψυχική δύναμη, που μας οπλίζει με θάρρος για να αντιμετωπίσουμε σαν άνθρωποι σαν πολίτες κάθε επιβουλή, διασυρμό και ευτελισμό.
    Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα με πολιτικά μέσα και τεχνάσματα. Η όποια αλλαγή μπορεί να γίνει μέσα από τις καρδιές των ανθρώπων. Ας ξεφύγουμε από την αντίληψη που έχει καλλιεργηθεί χρόνια τώρα " ο καθένας για τον εαυτό του ". Ας μη ξεχνάμε ότι η δημοκρατία αρχίζει από εμάς. Ας σκεφθούμε, ας κρίνουμε να μην μας παρασύρουν προκαταλήψεις, φόβοι, πανικός, απειλές ας γίνουμε νέοι στη καρδιά, στη ψυχή. Νέος θα πεί, να θές να αλλάξεις τον κόσμο.
   Ας σταματήσουμε τις παράλογες απαιτήσεις και επιθυμίες, ας αλλάξουμε σκέψεις τώρα, ας ξεφύγουμε από το κυνήγι των θέσεων και των αξιωμάτων. Ας καθαρίσουμε το νού από αντι-αξίες, από την πονηριά, το βόλεμα, το ψέμα, την ασέβεια, την ανευθυνότητα, την αδικία. Ας σταματήσουμε να μαζεύουμε πράγματα για τον εαυτό μας, ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι είμαστε μια κοινωνία όλοι μαζί, ότι είμαστε άνθρωποι και όχι υπάνθρωποι, ας μην αφήσουμε να χαθεί ο αγώνας, η πάλη, η θυσία, το όνειρο.
   Ας σταματήσουμε να αδικούμε, να λέμε ψέματα, να είμαστε ανεύθυνοι, απρεπείς, ασεβείς,........ας σταματήσουμε να αδιαφορούμε για την βία, την καταστροφή,... Οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως η κοινωνία οφείλει να μείνει όρθια να παλέψει για να διώξει, να απομακρύνει, να εξαφανίσει, την ανηθικότητα που χρόνια τώρα κατατρώγει σαν το σαράκι οτιδήποτε υγιές παρουσιάζεται ζωή. Απαιτείται υπευθυνότητα, ευθυκρισία και σύνεση. ας ενδιαφερθούμε να δράσουμε και να πράξουμε με στόχο το συλλογικό καλό....ας επαναφέρουμε στη ζωή τις ανθρώπινες σχέσεις και την ανθρωπιά, για ένα καλύτερο κόσμο......το χρωστάμε στα παιδιά μας, στα παιδιά όλου του κόσμου.





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου