Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Προπαγάνδα

             
                                                                      

                                                        ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    Η λέξη προέρχεται από το λατινικό propagare φυτεύω, δηλώνει την προσπάθεια για τη μετάδοση και επιβολή ιδεών απόψεων, "αρχών" στην κοινωνία. Η δύναμη της προπαγάνδας σαν μέσο για τον έλεγχο της σκέψης, την αλλοτρίωση της συνείδησης είναι τρομερή. Ανακάλυψαν χρόνια πολλά πρίν ότι, αν επηρεάσεις το υποσυνείδητο μπορείς με τη μέθοδο της υποβολής να επηρεάσεις και το συνειδητό. Με πειράματα διαπίστωσαν ότι σε ταινίες απλοϊκές που έδειχναν κάποια διαφημιστικά μηνύματα, το μάτι δεν τα έβλεπε λόγω ταχύτητας που περνούσαν αλλά έμεναν στο υποσυνείδητο.
    Μεταφέρουν λοιπόν και εγκαθιστούν μηνύματα με τούς πιό πονηρούς τρόπους και αυτό μέσω του πιό πρόσφορου και καλύτερου οργάνου την τηλεόραση. Με τα Μ.Μ.Ε προωθούν την υποδούλωση  και την πνευματική αποχαύνωση των λαών και μετατρέπουν τους ανθρώπους σε άτομα χωρίς κρίση και βούληση, ισοπεδώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα και μεταβάλουν τους λαούς σε μάζες για να μπορούν να τους ελέγχουν. Δε θέλουν πολίτες με αυτονομία και ελευθερία σκέψης. Ο μέγας Ναπολέων έλεγε "καμία εξουσία δεν μπορεί να σταθεί αν δεν ελέγχει την κοινή γνώμη".
    Μπορεί βέβαια με την προπαγάνδα να μεταφέρεις μηνύματα καλά και σωτήρια, όπως ο Απόστολος Παύλος που δίδασκε βασιζόμενος στο "ημείς γάρ επ' ελευθερίαν εκλήθημεν" και όχι όπως ο Γκαίμπελς που έλεγε βασιζόμενος στο " να λέτε ψέματα, πολλά ψέματα, πάρα πολά ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει "..Με τέτοια και άλλα συνθήματα οδηγούν τους ανθρώπους στην αποπνευματοποίηση, σπέρνουν το φανατισμό, το μίσος, τη καχυποψία για το συνάνθρωπο.
    Ας αντισταθούμε, ας αγωνιστούμε να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας, να σώσουμε την ανθρωπιά μας, τη συνείδηση μας..γιατί οι δρόμοι θα είναι σκοτεινοί. Όπλα μας η γνώση της Ελληνικής σοφίας, οι αξίες και αρχές της κλασικής παιδείας, η ενότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου