Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Έρωτας





                                                           ΕΡΩΣ     


«έστι  δή ούν εκ τοσού ο έρως έμφυτος αλλήλων τοίς ανθρώποις και της αρχαίας φύσεως  συναγωγεύς και επιχειρών ποιήσαι έν εκ  δυοίν και ίασασθαι την φύσιν την ανθρώπινην»
    Είναι ο έρωτας πραγματικά χρόνια πριν έμφυτος στους ανθρώπους και σμίγοντας τους ανασυνθέτει την αρχική τους φύση και προσπαθεί να φτιάξει ένα από δύο, για να γιατρέψει την ανθρώπινη φύση.
«ανανθεί γάρ και απηνθηκότι καί σώματι καί ψυχή καί άλλο ωτοούν ούκ ενίζει έρως».............................
    Σε αλουλούδιαστο ακόμα ή ακόμα και σε ξελουλουδιασμένο σώμα και ψυχή  ή άλλο ό,τιδήποτε ο έρωτας δε φωλιάζει. Όπου όμως υπάρχει καλοανθισμένος και μοσχοβολημένος τόπος εκεί κάθεται και μένει.
«του όλου ούν τη επιθυμία και δίωξει έρως όνομα»…………..
     Άρα εκείνο πού ονομάζεται έρως είναι κατά βάθος η επιθυμία και η προσπάθεια να ολοκληρωθούμε………………( Πλάτωνος -Συμπόσιον )
      Το θαύμα της ζωής, η κινητήρια δύναμη των πάντων, η μαγική δύναμη. Χωρίς έρωτα ο άνθρωπος οδηγείται σε ξηρασία σε ερήμωση, υπάρχει κενό επικοινωνίας, αδιαφορία για όλα τα θέματα, μοναξιά, χάνεται η στοργή, η τρυφερότητα, η αγάπη.
      Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, τα μέτωπα, οι δεσμεύσεις, οι ασχολίες οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αδειάζουν και λεηλατούν τον κόσμο της ψυχής έτσι σβήνει ο έρωτας η φωτιά και παγώνει ο άνθρωπος, χάνει κάθε ίχνος ευγένειας, ομορφιάς και  καλωσύνης.
     Να μην το αφήσουμε να γίνει, να μην αφήσουμε να επικρατήσει η χυδαιότητα, η ύβρις, η βία. Ο έρωτας ο ανίκητος στη μάχη όπως λέει ο Σοφοκλής σκορπίζει γέλιο, χαρά, ευτυχία και ο κόσμος γίνεται όμορφος. Ας προσπαθήσουμε να έχουμε έρωτα πάντα μέσα στην καρδιά και στη ψυχή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου