Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρόνοια- Πρόβλεψη

                                                 
                                                       
                 ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ

          " Εύ σοί το μέλλον έξει, εάν το παρόν  εύ τιθείς " λέει ο Ισοκράτης  εάν στο  παρόν θέσεις σωστά τα πράγματα, δηλαδή αν πάρεις σωστές αποφάσεις θα έχεις ένα καλό μέλλον, ένας άλλος ο Αίσωπος " Οι φρόνιμοι των ανθρώπων εκ τεκμηρίων προορώμενοι τα ανθρώπινα, τους κινδύνους εκφεύγουσι ". Οι συνετοί αποφεύγουν τους κινδύνους γιατί μελετούν τα δεδομένα και προβλέπουν.
Με την πρόνοια, την πρόβλεψη ο άνθρωπος σχεδιάζει, μελετά χρησιμοποιώντας τη γνώση, αναπτύσσει την εργατικότητα, την οικονομία, τη λειτουργικότητα, αποφεύγοντας έτσι τα σφάλματα και τους κινδύνους.
      Στη ζωή τα πράγματα δε γυρίζουν πίσω, όταν συμβεί το κακό είναι πολύ δύσκολη και τις πιό πολλές φορές αδύνατη η επανόρθωση, πολλά τα παραδείγματα που έχουμε αν ανατρέξουμε στην
ιστορία. Ο συνετός και σώφρονας άνθρωπος επεξεργάζεται τα δεδομένα που υπάρχουν βλέπει,
κρίνει, σχεδιάζει, μελετά, αποφασίζει, προνοεί σε όλους τους τομείς της ζωής.
      Το συμπέρασμα είναι ότι στη ζωή παίζει σημαντικότατο ρόλο η πρόνοια, η πρόβλεψη γιατί χωρίς αυτές που βασίζονται στην ορθή γνώση και στην ορθή κρίση τα αποτελέσματα είναι τραγικά και καταστροφικά. Το να διαπιστώνεις εκ των υστέρων τα λάθη και τις παραλείψεις δεν έχει καμία ωφέλεια. Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν οι διοικούντες ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής και θα πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός σχεδιασμός ενεργειών και δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,  των συνεπειών, που προκαλούνται από ένα σεισμό, γιατί το σεισμό δεν μπορείς να τον αποφύγεις, είναι φυσικό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου