Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πολιτική 2


                                                            ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2


  "Πολιτικά δ' εστίν, ών έν τι και κοινόν γίγνεται πάντων το έργον ". ( Αριστοτέλης ) δηλαδή, η πολιτική έχει σαν σκοπό την από κοινού προαγωγή του συλλογικού συμφέροντος, του οφέλους του κοινωνικού συνόλου. Φυσικά όταν προάγεται το συλλογικό, προάγεται και το ατομικό.
Κάθε πολίτης δεν είναι μόνο μία ψήφος κύριοι που ασκείτε διοίκηση, κάθε πολίτης είναι μια ψυχή, είναι μια συνείδηση. Ξεχάσατε ότι υπηρετείτε τον πολίτη και ότι η πολιτική είναι τέχνη που αναβιβάζει  δεν υποβιβάζει, δεν υποβαθμίζει τον πολίτη, δυστυχώς σας λείπει το ηθικό έρμα.
    Απαιτείται να αντιληφθούμε ότι οι πολιτικοί πρέπει, είναι ανάγκη να εφαρμόζουν πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, οι απάτες, τα ψέματα, η διαπλοκή η συναλλαγή, η διαφθορά οδηγούν σε αποδόμηση και καταστροφικές διαδρομές τη χώρα. Οι πολιτικοί να πάψουν να επικοινωνούν εσωτερικά και εξωτερικά με την ολιγαρχία του πλούτου, είναι ανάγκη πάσα να επικοινωνήσουν με την κοινωνία, που χρόνια τώρα την αποκλείουν από τη λήψη των αποφάσεων. 

    Χωρίς την κοινωνία στην πολιτική, χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών στο πολιτικό "γίγνεσθαι", δεν μπορούμε να μιλάμε, για πολιτεία που λειτουργεί έστω με σύστημα αντιπροσώπευσης, "πολλώ δε μάλλον" για πολιτεία με σύστημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Χωρίς να συμμετέχουν οι πολίτες στις αποφάσεις, χωρίς εκκλησία του δήμου, η έννοια της δημοκρατίας είναι πολύ μακριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου