Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κοινωνία 1

              
                                                                    ΚΟΙΝΩΝΙΑ

   Απαιτείται να παλέψουμε την κακότητα, την αδικία, τη βία, το μίσος, το φθόνο, την αδράνεια, την αδιαφορία, την ασχήμια, την κλεπτοκρατία.με τη δικιά μας ενεργή συμμετοχή, επιλέγοντας, δρώντας,  δημιουργώντας, σε κάθε μέρος, σε κάθε τόπο, κάθε μέρα, στη γειτονιά, στο σχολιό, στην πόλη, στη δουλεια, για να μετατρέψουμε την α-κοινωνία σε κοινωνία. 
  Κοινωνώ=συμμετέχω, συμμερίζομαι, συμφωνώ, ας αφήσουμε τους διαχωρισμούς πίσω, τις ομαδοποιήσεις, τις κομματικοποιήσεις που μόνο διάλυση προκαλούν και ας αναλογιστούμε ότι η πόλις, η πολιτεία για να ευημερεί, να προοδεύει απαιτείται οι πολίτες και οι πολιτικοί να αλλάξουν το "όλα επιτρέπονται"... σε "όλα κοινωνούνται" όπως λέει ο Χρήστος Γιανναράς.  
  Όπλα μας οι αξίες, οι αρχές της Ελληνικής Παιδείας, της Δημοκρατίας, ο σεβασμός, η ευθύνη, η ειλικρίνεια, η δικαιοσύνη, το μέτρο, η αλήθεια, ..... η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η ισότητα. Να βασιστούμε στην κοινωνία σχέσεων και να προτάξουμε το κοινόν, το συλλογικό, το καλό της πόλης, να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να δώσουμε νόημα στο βίο. Ας δουλέψουμε με θέληση με θάρρος, να επαναφέρουμε ανθρωποκεντρικό σύστημα Δεν υπάρχει άλλη λύση για να φύγουμε από το δρόμο που οδηγεί στο πουθενά, στο τίποτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου