Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πολιτική 3



                                                           ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3
                
         Είναι αδύνατο να έχουμε στόχους, να θέλουμε να φτιάξουμε νέα πράγματα και όταν εμείς βρισκόμαστε σε θέσεις εξουσίας να διοικούμε με βάση απαρχαιωμένες συναισθηματικές αρχές, παρωχημένα αρχέτυπα, όπως ο φόβος, ο πόθος της δύναμης και της κυριαρχίας. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να συμβιβάζονται με τη μετριότητα, να ασχολούνται με περιττά αλλά με ουσιαστικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.
         Να θυμούνται πάντα ότι η πολιτική, λέξη ομόρριζη με την πόλη και τον πολιτισμό, είναι τέχνη είναι άσκηση ειλικρίνειας, αλήθειας, προσφοράς και θυσίας. Σημαίνει υπόσχεση, δηλαδή ότι ο πολιτικός θα ασκήσει τίμια και ευσυνείδητα το έργο του, τα διφορούμενα λόγια, το δήθεν, ο ξύλινος λόγος, το ψέμα οδηγούν σε καταστροφικές διαδρομές.
          Απαιτείται στην πολιτική, ηθική ευαισθησία, ειλικρινή αγωνία, αληθινό ενδιαφέρον για να βλέπει ο πολιτικός τα προβλήματα και να ψάχνει την καλύτερη λύση μακριά από προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, υποχρεώσεις, εξόφληση εκδουλεύσεων, αυταρχισμό, αλαζονεία, απληστία. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που προάγει το καλό της πόλης, το συλλογικό-κοινόν συμφέρον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου